عایق پلی یورتان ؛ راندمان بالا، دانسته پایین
فوم های سخت پلی یورتان به عنوان عایق حرارتی پلی یورتان نسبت به سایر عایق های حرارتی از راندمان عملکرد مطلوب تری برخوردار می باشد که این خود بزرگترین مزیت استفاده فراوان و گسترده از عایق پلی یورتان می باشد.
امروزه هزینه های بالای تولید، انتقال و توزیع انرژی در سطح مصارف خانگی و صنعتی، موجب گسترش روش ها و راهکارهای استفاده با راندمان بالا و جلوگیری از هدر رفت آن شده است. بی گمان مصارف گرمایشی و سرمایشی از انرژی یکی از بیشترین موارد کاربرد انسان از این نعمت خدادادی می باشد.
ایجاد راندمان در مصرف انرژی در حوزه مصارف گرمایشی و سرمایشی با بکاربردن انواع عایق های حرارتی و برودتی میسر گردیده است. اگر چه دستیابی به راندمان های بالا در مصرف انرژی های گرمایشی و سرمایشی در سطوح مصرف خانگی و صنعتی مقدور و به صرفه اقتصادی نیست، اما در سال های اخیر با نوآوری های صورت گرفته در تولید عایق های برودتی و حرارتی جدید، پیشرفت های قابل ملاحظه ای را در این مورد شاهد هستیم.
بی تردید امروزه عایق پلی یورتان با ضریب انتقال حرارت K-Factor= 0.014 – ۰٫۰۲۲ (W/m.K) یکی از بهترین عایق های حرارتی و برودتی مورد استفاده می باشد.
پس از تولید تجاری پلی یورتان ها در سال های ۱۹۴۰ میلادی و استفاده از پلی اترها در تولید فوم های پلی یورتان در حدود سال های ۱۹۶۰، استفاده از فوم پلی یورتان سخت (Rigid Polyurethane Foam) به عنوان عایق حرارتی و برودتی بسیار رایج و متداول گردید.
فوم پلی یورتان سخت (RPF) به دلیل ساختار کامپوزیتی پلی یورتان با سلول های هم اندازه و بسته هوا، طی محاسبات انتقال حرارت، میزان ضریب هدایت حرارتی بسیار پایینی را ایجاد می نماید. هرچه تعداد و اندازه سلول های بسته کوچک تر و یکنواخت تر باشد، راندمان عایق پلی یورتان بالاتر بوده و استفاده از آن نتایج مطلوب تری را حاصل خواهد کرد.
از سوی دیگر با توجه به دامنه رایج استفاده از عایق های حرارتی در مصارف خانگی، صنعتی و نظامی (دامنه دمایی ۳۰- تا ۱۱۰ درجه سانتیگراد)، مطالعات انجام شده نشان داده که فوم های سخت پلی یورتان به عنوان عایق حرارتی پلی یورتان نسبت به سایر عایق های حرارتی از راندمان عملکرد مطلوب تری برخوردار می باشد که این خود بزرگترین مزیت استفاده فراوان و گسترده از عایق پلی یورتان می باشد.
۳۵ میلی متر از فوم سخت پلی یورتان عملکرد عایق کاری (نارسایی حرارتی) معادل
= ۵۰ میلی متر عایق EPS
= ۵۵ میلی متر عایق پشم شیشه
= ۶۰ میلی متر عایق پشم سنگ
=۸۰ میلی متر عایق نمد
= ۱۷۵ میلی متر عایق چوب
= ۴۷۵ میلی متر عایق بتون
= ۱۰۷۵ میلی متر عایق آجر
از ویژگی های کاربردی دیگر عایق پلی یورتان میزان راندمان بالای حرارتی این عایق با توجه به دانسیته پایین (سبکی) آن است. در واقع عایق پلی یورتان در عین دارا بودن راندمان بالا در عدم نارسانایی حرارتی، وزن بسیار پایینی هم نسبت به سایر عایق های حرارتی و برودتی داراست.
مطالعات نشان داده است که دانسیته مناسب برای بالاترین راندمان حرارتی عایق پلی یورتان در دامنه ۳۰ تا ۵۰ کیلوگرم بر متر مکعب حاصل می شود. در نمودار زیر اثر دانسیته فوم سخت پلی یورتان بر هدایت حرارتی آن در دمای ۲۵ درجه سانتیگراد نشان داده شده است. امروزه مزایای فوم سخت پلی یرتان موجب کاربردهای فراوان از آن به عنوان عایق حرارتی شده است.
مزایای فوم سخت پلی یورتان به عنوان عابق حرارتی پلی یورتان
– راندمان بالا و داشتن ضریب انتقال حرارت پایین
– دانسیته پایین عایق پلی یورتان (سبکی)
– فرآیند شکل گیری ساده فوم عایق پلی یورتان
– خاصیت چسبندگی مناسب به سطوح مختلف
– دامنه دمایی بالای کاربرد
کاربردهای فوم سخت پلی یورتان به عنوان عایق حرارتی
– تولید انواع ساندویچ پانل پلی یورتان با ضخامت های مختلف و سطوح متنوع برای ساخت سوله ها، سردخانه ها، درب ها و سایر کاربردها در صنایع مختلف
– فوم اسپری پلی یورتان برای عایق کاری سطوح مختلف
– عایق جداره لوله ها و مخازن نگهداری در صنایع تاسیساتی و نفت، گاز و پتروشیمی
– درزگیر پلی یورتان جهت کاهش هدر رفت پلی یورتان
– استفاده به عنوان عایق حرارتی در انواع کاربردهای نظامی و فضایی
– استفاده به عنوان عایق حرارتی و شناور کننده در صنایع کشتی سازی
نویسنده : Iran PU
اخبار
- بلیط هواپیما و مزایای خرید اینترنتی آن
- شرکت ۲۵ کشور در نمایشگاه بین المللی ایران پلاست
- همکاری ایران پی یو با نمایشگاه پلی یورتان ترکیه
- تولید پلی یورتان بدون ایزوسیانات
- استفاده از برچسب پلی یورتان برای مبارزه با جعل
- دو کاربرد جدید از مموری فوم پلی یورتان
- انقلابی در قالب گیری پلی یورتان های صنعت کفش
مقالات
- خواص فیزیکی فوم سخت پلی یورتان ( فوم ریجید)
- افزایش مقاومت به آتش فوم پلی یورتان با مواد کندسوز
- اندازه گیری خواص فیزیکی فوم صندلی پلی یورتان
- سوالات متداول مواد جداکننده قالب در صنعت پلی یورتان
- پاسخ به سوالات متداول اجرای فوم پاششی پلی یورتان
- مقایسه پوشش کفپوش پلی یورتان با اپوکسی
- آشنایی با مشخصات و کاربردهای فوم ریباند پلی یورتان
دیدگاه ها (۸)
اطلاعاتی در مورد فوم چوب یا فوم سخت برای ساخت جعبه های بسیار محکم و ارزان بجای استفاده از روش تزریق پلاستیک نیاز دارم در صورت امکان راهنمایی کنید.
با سلام
فوم های سخت پلی یورتان در دانسیته های مختلف از ۱۰۰ کیلوگرم بر مترمکعب تا دانسیته ۹۵۰ کیلوگرم بر متر مکعب موجود می باشند
متاسفانه از نظر قیمت با توجه به وزن فکر نکنم مواد فوم چوب نسبت به پلاستیک مرقون به صرفه اقتصادی باشند
قیمت این مواد در حال حاظر حدود ۹۰۰۰ تومان می باشد
برای ساخت آزمایشی و طراحی یک صندلی کودک نیازمند یک قطعه فوم پلی اتیلن سلول بسته به ابعاد ۵۵ در ۲۰۰ و ضخامت ۱۰ سانت دارم. بازار خرده فروشی این کالا کجاست و ضمنا هزینه تمام شده همین اندازه چقدر می تواند باشد؟
باسلام ودست مریزاد .با توجه به پیشرفت سریع جایگزینی فومهای پلی یورتان در زندگی روزمره و طبعا در صنایع دنیا وتا حدی کشورمان ،از نظر اطلاعات فنی وتخصصی دراین مورد بسیار نااگاه هستیم و در سایت شما قدمهای مثبتی جهت اشنایی مناسب با این صنعت متراوش از خلاقیت محض بشری به چشم میخورد ،با تشکر از شما وارزوی مطالب به روزتر وامید به کامیابی تان
در ضمن تقاضای راهنمایی جهت اشنایی با استانداردهای صنعتی این و مواد ودستگاههای اندازهگیری انرا دارم ،ودر صورت امکان راهنمایی بفرمایید برای استعلام ازمیزان هدایت حرارتی فوم ریجید موجودمان به چه منبعی مراجعه داشته باشیم .ایا دستگاه این اندازه گیری جهت خرید در بازار ایران موجود است؟
با عرض سلام و خسته نباشد.
کسی از دوستان اطلاعی در رابطه با ضریب انبساط حرارتی فوم سخت پولی اورتان دارد؟
ممنون میشم اگر بتونید راهنمایی کنید.
ضریب انبساط حرارتی فو ها به مواردی از جمله: دانسیته، جنس ماده پلیمری، سطح فوم، مواد دیگر درون فوم و بازه دمایی مورد تحقیق بستگی دارد.
در مورد فوم ریجید پلی یورتان در بازه دمایی منفی ۲۰ تا ۶۰ درجه سانتیگراد در دانسیته های مختلف می توانید ضریب انبساط حرارتی را از نمودار زیر بدست آورید.
درود بر شما.
من میخوام یک گلخانه بسازم برای کشت قارچ.سقف گلخانه بصورت منحنی میباشد.میخواستم بپرسم آیا این فوم کاربرد موثری در این زمینه دارد؟عایق دما و رطوبت برای کار من بسیار مهم میباشد.
سلام
فایل کتاب برای بنده ایمیل نشده لطفا پیگیری کنید.
ممنونم