پاکسازی آلودگی های نفتی با فوم پلی یورتان
بر اساس تحقیقات این محققان، در نتایج بررسیشده هر گرم از فوم پلی یورتان با ساختار سطحی اصلاحشده میتواند در شرایط پایدار حدود ۹۵ تا ۱۱۰ گرم آلودگی های نفتی را در کنار جذب ناچیز آب به خود جذب کند.
محققان دانشگاه علوم و فناوری کوینگ دائو ( Qingdao Science and Technology University) واقع در چین، بهتازگی طی تحقیقاتی موفق به تولید فوم پلی یورتان اصلاحشده برای پاکسازی آلودگی های نفتی شدهاند.
در این تحقیق که بهتازگی در مجله مهندسی و تحقیقات شیمی انجمن مهندسی شیمی ایالاتمتحده امریکا به چاپ رسیده است، محققان موفق به اصلاح ساختار فوم پلی یورتان توسط نانو ذرات دیاکسید تیتانیوم (TiO2) شدهاند. طی این روش با استفاده از دیاکسید تیتانیوم تغییر و اصلاح ساختار شیمیایی فوم پلی یورتان امکانپذیر گشته و بهطور قابلتوجهی طبیعت آبدوست فوم پلی یورتان کاهش مییابد. همچنین محققان این پژوهش اعلام کردهاند که در این روش سطح فوم پلی یورتان بهدستآمده بسیار خشن و زبرتر شده و درنتیجه آمادگی جذب نفت بیشتری را خواهد داشت.
بر اساس تحقیقات این محققان، در نتایج بررسیشده هر گرم از فوم پلی یورتان با ساختار سطحی اصلاحشده میتواند در شرایط پایدار حدود ۹۵ تا ۱۱۰ گرم آلودگی های نفتی را در کنار جذب ناچیز آب به خود جذب کند.
راندمان فوم پلی یورتان اصلاحشده برای پاکسازی آلودگی های نفتی
جالبتوجه اینکه پس از ۱۲ دور ادامه فرایند فوق، فوم پلی یورتان اصلاحشده برای پاکسازی آلودگی های نفتی تا ۷۰ درصد ظرفیت خود میتواند نفت جذب نماید. در این تحقیق کاربردی طی اصلاحات انجامشده جذب آب فوم پلی یورتان نسبت به حالت اصلاحنشده در سیستم مایع پایدار روغن و آب، ۲۴ تا ۵۰ درصد کاهشیافته، حالآنکه با اصلاح سطحی فوم پلی یورتان توسط نانو ذرات دیاکسید تیتانیوم ظرفیت جذب ۱۸ تا ۲۷ درصد نسبت به حالت اصلاحنشده رشد داشته است.
لازم به ذکر است که آلودگی های نفتی میتواند از طریق نشت نفت از نقتکش ها، ترکیدگی لولههای انتقال میعانات نفتی نصبشده در زیر دریا و حوادث و تصادفات صنعتی به وجود آید. گزارشهای موجود نشان از سالیانه بیش از ۱۵۰۰۰ رخداد نشت نفت در سراسر جهان هست که برخی از آنها در حجم کوچک و قابل جمعآوری بوده و برخی دیگر منجر به وقوع فجایع زیستمحیطی میگردند. از همین منظر این تحقیق به عنوان یکی از کاربردهای پلی یورتان می تواند بسیار با اهمیت باشد.
اخبار
- بلیط هواپیما و مزایای خرید اینترنتی آن
- شرکت ۲۵ کشور در نمایشگاه بین المللی ایران پلاست
- همکاری ایران پی یو با نمایشگاه پلی یورتان ترکیه
- تولید پلی یورتان بدون ایزوسیانات
- استفاده از برچسب پلی یورتان برای مبارزه با جعل
- دو کاربرد جدید از مموری فوم پلی یورتان
- انقلابی در قالب گیری پلی یورتان های صنعت کفش
مقالات
- خواص فیزیکی فوم سخت پلی یورتان ( فوم ریجید)
- افزایش مقاومت به آتش فوم پلی یورتان با مواد کندسوز
- اندازه گیری خواص فیزیکی فوم صندلی پلی یورتان
- سوالات متداول مواد جداکننده قالب در صنعت پلی یورتان
- پاسخ به سوالات متداول اجرای فوم پاششی پلی یورتان
- مقایسه پوشش کفپوش پلی یورتان با اپوکسی
- آشنایی با مشخصات و کاربردهای فوم ریباند پلی یورتان
دیدگاه ها (۱)
با تشکر از مطالب مفیدتون. امیدواریم که صنعتگران با مطالعه این منابع علمی گامی نو در رشد و شکوفایی کشورمان بردارند